9.4.2014

Korvakorutaulut

Kyllästyin lopullisesti sopivien korvakorujen penkomiseen joka-aamuisen kiireen keskellä. Mietin, miten saisin korvakorut esille niin että ne pysyisivät tallessa eivätkä lojuisi milloin missäkin. Telineen pitäisi olla helppokäyttöinen sekä mielellään toki myös kaunis katsella.

Tehdessäni inventaariota korulippaaseen katseeni osui siellä lojuviin nappikorvisten myyntipakkauksiin. Siitä se ajatus sitten lähti: tekisin korviksille taulut!

Ensin pohdin millaisesta materiaalista korvistauluni tekisin. Päädyin simppeliin valkeaan pahviin, jota vasten korvakorujen värit parhaiten erottuisivat. Pahviksi sopivat täydellisesti pussilakanoiden vyötteet, joita olin säilönyt askartelukaappini syövereissä.

Perheeni kierittelee silmiään "mutta tästähän voi vielä askarrella jotain" -kommenteilleni, mutta ähäkutti - nämäkin taulut syntyivät nyt täysin hamsterikätköjeni materiaaleista! Säästin rahaa ja luonnonvaroja! Maailma pelastui! Tai no... ainakin pienen pieni osanen maailmasta. No joo, pikkiriikkinen. Mutta silti!Tuumasta toimeen. Aluksi viivoitin pahvivyötteet lyijykynällä silmämääräisesti sopivan levyisiksi suikaleiksi. Tarkistin leveyden vielä suurimmilla nappikorviksillani ennen paperileikkuriin tarttumista - jos leveimmät korut sopisivat tauluun, sopisivat muutkin.

Leikattuani pahvit suikaleiksi merkitsin niihin  reikien paikat lyijykynällä. Sapluunana käytin koko idean alkulähdettä eli nappikorvisten myyntipakkausta. Kun reikien paikat oli merkitty, puhkoin ne pahveihin suurehkolla teräväkärkisellä parsinneulalla. Pistelyalustana toimi vaahtomuovipatjan palanen, jota olen aiemmin käyttänyt alustana mm. neulahuovutuksessa.


Taulujen ripustamiseen päätin käyttää niininarua. Neulanrei'istä ei niininarua saa mahdutettua, joten tein tauluihin erilliset ripustusreiät tällä rei'itinhäkkyrällä, mikä hänen virallinen nimensä sitten onkaan:Sitten vain useampi taulu sarjatyönä kasaan, ja näin korvikseni pääsivät vihdoin esille hyvässä järjestyksessä - hip hip huraa!


Ripustin taulut seinälle ihan tavallisilla muovisilla taulukoukuilla. Kieltämättä kaipaisin niiden tilalle kyllä jotakin nätimpää, mutta kelvatkoon nyt ensialkuun noin.Nykyään sopivien korvakorujen valitseminen käy joutuisasti, ja korvikset tulevat myös aiempaa helpommin palautettua paikalleen. Ja käyväthän nuo korvakorutaulut sisustuselementistäkin - ainakin tällaiselle koruharakalle ne ovat ihan mukavaa katseltavaa.

Mutta entäpä muut kuin nappikorvikset? No, niille tuunasin väliaikaiset telineet muovisista henkareista, jotka hamstrasin muinoin talteen pyyhkeiden myyntipakkauksista.


Mielessä muhii kyllä jo eräs toisenlainen säilytysratkaisu näille roikkuville korviksille, mutta palataan siihen ajatukseen toisella kertaa... :)1 kommentti:

  1. Tässähän tulikin hyvä vinkki noille korviksille, joista tosiaankin se toinen on useimmiten hukassa:)

    VastaaPoista