12.5.2014

Junasukat

Olette varmaankin panneet merkille, että joistain neulemalleista tulee erityisiä aikansa trendejä. Mitkä ominaisuudet neulemallissa sitten oikein aiheuttavat tuon neulootikkojen keskuudessa kiirivän suosion?

Kaunis lopputulos? Toki. 
Selkeä ohje? Auttaa takuulla. 
Miellyttävä käyttää? Ilman muuta. 
"Se jokin"? Niin, se jokin niissä vain on!

Kuten musiikissakin, on näitä kauden hittejä varmaankin vaikeaa ennustaa ennalta. Jotkin mallit nousevat suosikeiksi heti tuoreeltaan, kun taas jotkut löydetään hieman viiveellä. Joidenkin mallien kohdalla suosio kulkee aaltoillen - pinnalta unohduksiin ja taas takaisin pinnalle.

Junasukat ovat pysytelleet käsityöblogien ja Facebookin neuleryhmien kärkiaiheissa jo pitkään. Syitä tähän on varmasti monia. Lopputulos on vähintäänkin hellyyttävä, ohje on yksinkertaisuudessaan mukavan simppeli, vauvakoon sukkia tehtailee nopeasti ja mikä olennaisinta, palaute pienten palleroiden vanhemmilta on ollut pääsääntöisesti positiivista: junasukan kurtut pysyvät hyvin monen muotoisissa ja kokoisissa pikku kintuissa. Kaikki hitin ainekset ovat siis tunnistettavissa!

Itse kokeilin junasukkien tekoa vasta nyt. Ne ovat kyllä roikkuneet to do -listallani jo pitkään, mutta lähipiirissäni ei vauvasukille ole ollut hetkeen tarvetta, ja nuo omat vauvanikin ovat jo koululaisia(!!!). Lähiaikoina on kuitenkin odotettavissa ihanaa pienten jalkojen tepsutusta, kun eräs ystäväni synnyttää esikoisensa tulevana kesänä. Näin sain viimein syyn printata junasukkien ohjeen mukaan - kuinka ollakaan - eräälle junamatkalle.

Tällaiset niistä sitten tuli:Junasukat vauvalle
Ohje: Suuri Käsityö -lehden sivuilta
Lanka: Jämäkerät 7 veljestä
Puikot: 3 mm


Langaksi valikoitui ohjeessa mainittua lankaa aavistuksen muhkeampi Novitan 7 veljestä, ja neuloin sukat 3 mm puikoilla. Maustoin mallia ristiin vahvistetulla kantapäällä (tämä neulemallien "maustaminen" onkin yksi aihe, joka vaatisi melkeinpä oman postauksensa), mutta muilta osin noudatin ohjetta. Näillä muutoksilla sukista tuli varmaankin ohjeen mukaista sukkaa hieman suuremmat, mutta arvelisin sukkien olevan vauvalle sopivat sitten syksymmällä, viileämpien säiden saapuessa.

Ja niin - olihan se kyllä mukava malli kutoa! Ja ah miten nopeasti tuollaiset pikkusukat valmistuvatkaan, etenkin kun edellinen sukkaprojektini sattui olemaan miehelle kudotut pitkävartiset sukat ohuesta alpakkalangasta!

Näin se siis on, että miljoonat neulootikot eivät voi olla väärässä, ja hittineuleet ovat hittejä ihan syystä. Jään mielenkiinnolla odottamaan millaisia käyttökokemuksia kuulen ystävältäni näiden junasukkien tiimoilta. Tosin, sitäkin enemmän odotan sitä että näen ensimmäistä kertaa Hänet, joka vielä uinuu alkumeressään, äitinsä sydämen katveessa.

Tervetuloa maailmaan, pikkuinen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti