16.5.2014

Virkatut korit

Kesää kohti käsityöni tuppaavat kevenemään. Villa vaihtuu puuvillaan, sukkapuikot virkkuukoukkuun. Pienet virkkaustyöt voi helposti napata mukaan matkalle, rannalle, minne vaan.

Tehtailen kyllä yleensä kesäaikaan jokusen parin villasukkiakin - siten ne saa varmimmin valmiiksi ennen kuin säät taas kylmenevät. Lasten sukkakoon arviointi etukäteen on nykyään vaan melko haasteellista! Kengännumero tuntuu kummallakin kasvavan suunnilleen numerolla per viikko. Ja nilkkapituiset pöksyt muuttuvat caprihousuiksi liki yhdessä yössä. Ja vielä hetki sitten sopineen paidan alta vilkkuukin yhtäkkiä napa kuten Disneyn Nalle Puhilla. Huh. Hyvähän se on että kasvavat, mutta vaatekokojen arviointi n. puolen vuoden päähän on näiden kasvupyrähdysten myötä ihan sattuman kauppaa.

Mutta niin, takaisin kesään ja kevyisiin käsitöihin. Tämänkertainen projektini lähti liikkeelle, kun kaipasin säilytysratkaisuja kaikenlaisille pöydillä lojuville pikkutavaroille. Tartuin virkkuukoukkuun ja otin esille jämälankalaatikon. Pyöreän pohjan virkattuani sommittelin korin kylkeen kolmioita kodin värejä mukaillen.Virkattu kori
Malli: Oma
Lanka: Jämäkeriä (7 veljestä ym.)
Koukku: 3,5 mm 

Kynäpurkiksihan tuo sitten päätyi, höyryttämättömänä, kurttuineen päivineen. Korin sisällä on korkea muovinen muki muotoa ja tukea antamassa.

Virkkaaminen oli niin mukavaa, että päätin tehdä samaan syssyyn samankaltaisen korin myös olkkarin pöydällä lojuville kaukosäätimille. Lähimarketista tarttui mukaan *viheltelee* kerätolkulla Novitan Hanko-lankaa ihanissa sävyissä: korallinpunaista, siniharmaata, sinapinkeltaista, mustaa ja valkoista. Ja kolmioilla jatkettiin:Malli: Oma, Lanka: Novita Hanko, Koukku: 5 mm
Virkattu kori
Malli: Oma
Lanka: Novita Hanko
Koukku: 5 mm

Pidän tuosta väriyhdistelmästä valtavasti! Olen kyllä vähän kahden vaiheilla tuon lopputuloksen suhteen - kori jäi mielestäni turhan pieneksi alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa nähden. Mutta olkoot nyt koekäytössä jonkun aikaa. Ainahan voi sitten tehdä toisen, suuremman! :)

Tässä vaiheessa olin jo saanut tarpeekseni kolmioista, mutten vielä virkkaamisesta - ehei! Aloitin siis uuden koriprojektin.  Toisenlaisella kuvioinnilla, mutta edelleen Hanko-langoilla herkutellen.

Tämä viimeisin väsäelmä on edelleen kesken, mutta tässä vielä muutama fiiliskuva siitäkin:


Virkattu kori
Malli: Oma
Lanka: Novita Hanko
Koukku: 5 mm

Niin paljon kuin Hanko-langan värisävyistä pidinkin, on lanka omaan makuuni turhan paksua virkattavaa. Sitä sai vääntää miltei rystyset valkeina, joten kesäisten käsitöiden keveys oli näistä kaukana... Lisäksi langan löyhäkierteisyys kävi hermoille, etenkin kun käytössä sattui olemaan melko teräväkärkinen virkkuukoukku. Koukku työntyi vähän väliä langan läpi, jättäen puolet säikeistä törröttämään milloin minnekin matkan varrelle. Purin ja uudelleenvirkkasin näitä kohtia työn edetessä ihan tuskastumiseen asti.

Ehkä tuo Hanko on mukavampi lanka neuloen? Pitänee testata jossain vaiheessa. No, tehtailen nyt kuitenkin sisulla vielä tuon yhden korin valmiiksi. Sen jälkeen taidan siirtyä johonkin mukavampaan lankaan hermojani lepuuttamaan.

Olettekos te käyttäneet Hankoa omissa projekteissanne?


4 kommenttia:

 1. Kivoja koreja, oi että!
  Hanko on ihan ok lanka neulottaessa,
  tosin kyllä se siinäkin säikeiksi yllättävän helposti hajoaa.
  Mutta siitä tulee ihan parhaat tiskirätit,
  kannattaa kokeilla.
  Kutosen puikot, n. 36 silmukkaa ja sitten haluttua neuletta,
  esim. helmineule toimii ihan loistavasti. Tai aina oikein.
  Sellainen reilu neliö ja päättely ja siinä se.
  Paranee käytössä ja kulutuksessa.
  Kannattaa todellakin kokeilla.
  Iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Doris, Doris, sä veit mun sydämen... Kiitos rättivinkistä - ehkä jo huomasitkin että rätit ovat minulla jo suunnitteilla! Testaan Hankoa ohjeistuksesi mukaan ehdottomasti <3

   Mukavan näköinen blogi muuten sinulla, liityin saman tien lukijaksi :) Mukavaa että löysit tänne omaan nurkkaukseeni - lämpimästi tervetuloa vastaisuudessakin!

   Poista
 2. Voi kiitos, olet suosikkilistallani myös - olen kovin huono liittymään lukijaksi ... tarttis varmaan opetella (:
  Voi että miten nyt ilahduin <3

  VastaaPoista