30.6.2014

Sormikkaita, kynsikkäitä ja tunnustuksia

Siitä on jo yli kymmenen vuotta, kun lupauduin neulomaan miehelleni niin kutsutut kynsikkäät. Joskus teinivuosinani virkkasin itselleni sormikkaan valkeasta ohuen ohuesta puuvillalangasta - kyllä, vain yhden sormikkaan. Tein sitä kerros kerrokselta, harjoitellen samalla virkkuutyön muotoilua kavennuksineen ja lisäyksineen. Sormikkaasta tuli täydellisesti käteeni istuva, ja muistan vieläkin miten tyytyväinen olin lopputulokseen. Sitä en kyllä muista, minne tuo sormikas oikein katosi. Voi olla että lahjoitin sen siskolleni, joka on nukketeatteritaiteilija ja nukenrakentaja, monen muiden upeiden taitojensa ohella.

Mieheni, ressukka, sai odottaa kynsikkäitään vuoden, vaiko peräti kaksikin. Tuolloin podin nimittäin pahanlaatuista käsitöiden kesken jättämistä. Sittemmin tein periaatepäätöksen, että aloitan uuden työn vasta kun edellinen on valmis. Ja nyt... huomaan kauhukseni otteeni livenneen. Nyyh! Tällä hetkellä taistelen useamman eri työn viimeistelyn parissa. Voi, toivottavasti teille muillekin käy toisinaan näin..!

No mutta, ne sormikkaat. Kehtaanko edes kertoa, että ne odottivat kahta viimeistä sorm... hetkinen, mitäs ne ovatkaan - sormikasta? Sormea? (Kysyin tätä tyttäreltäni, ja hän ehdotti nimeksi parkkihallia, koska sinne sormi kuulemma sujahtaa kuin parkkiin... miksipä ei!). Kahdesta sormellisesta oli siis kiinni näiden valmistuminen. Kaksi vuotta.




Pääkallokuvion luonnostelin ruutupaperille, ja siirsin siitä silmukoille. Ehkä tuosta alimmasta kuvasta saa sen verran selvää, että voi kopioida kuvion jos sattuu siihen tykästymään?

Sormikkaiden tai kynsikkäiden tekemisestä en näiden jälkeen ole haaveillut. Sormiosioiden / parkkihallien / you name it parissa tuhtaaminen ei ollut kovinkaan mielekästä. Mutta eipä tuota tiedä jos joskus taas näistäkin innostuu.

Nyt palaan jälleen noiden keskeneräisten töideni pariin. Lupaan esitellä niitä täällä pikapuoliin - onpahan sitten ainakin monenlaista näytettävää!

Kauniita kesäpäiviä kaikille, sateista huolimatta. Näillä keleillä voi ainakin vetäytyä nojatuolin uumeniin neulomaan hyvällä omallatunnolla, kun ulos ei juuri ole asiaa kuin sadevaatteissa... :)

2 kommenttia:

  1. Hiljaa hyvä tulee, niin kuin näistä kynsikkäistäkin. Kiva kuvio!

    VastaaPoista
  2. Hyvä, että valmistuivat nyt :). Niistä tuli nimittäin tosi hienot!

    Minullakin on aina monta työtä kesken, kun uusi inspiraatio iskee aina niin yllättäen :).

    VastaaPoista